Go to top
MØD FOLKENE BAG LØSNINGEN
SOFTWAREUDVIKLER I TÆT DIALOG MED BRUGEREN

 

Dennis: Softwareudvikler i tæt dialog med brugerne

Hvis du som bruger af InsuBiz har haft et spørgsmål, som var for teknisk til at 1st line support kunne svare dig, så har du sandsynligvis stiftet bekendtskab med Dennis Klitgaard, der som softwareudvikler er med til at varetage 2nd line support.

Og hvis du har glædet dig over InsuBiz’ nye plugin til Microsoft Outlook, så har du også indirekte stiftet bekendtskab med Dennis via et af de mange InsuBiz udviklingsprojekter, han har været involveret i.

Dennis’ arbejdsopgaver spænder altså fra det rent tekniske til formidling af løsningerne til brugerne.

Dennis uddyber:
”Da jeg læste til datamatiker, havde jeg ikke forestillet mig, at jeg ville få så varieret et job, som jeg har i dag. Det at jeg har kontakt til brugerne betyder, at jeg har en god fornemmelse af, hvad der fungerer godt eller ikke og hvad der kunne være brug for. Og på den måde har jeg også indflydelse på, hvordan nye udviklingsprojekter bliver formuleret, og det er spændende!”.

Fokus på at udvikle gode løsninger til brugerne – og at gøre det så effektivt som muligt
Dennis arbejder i InsuBiz’ it-afdeling, som har ansvaret for såvel udviklingsprojekter af nye funktionaliteter som den løbende fejlretning og optimering af systemet. Opgaverne varierer meget: Nogle følger en velafprøvet skabelon, mens Dennis og kollegerne andre gange skal sætte sig ind i nye metoder og teknologier:

”Vi har – i overført betydning – en værktøjskasse i afdelingen. Ved nogle projekter ved vi umiddelbart, hvilket værktøj, vi skal hive op, mens vi andre gange skal ud at finde det rigtige værktøj, altså læse op på et emne. Det er vigtigt at udfordre os selv på den måde, både fordi vi udvikler vores individuelle kompetencer og fordi det giver nogle bedre løsninger til gavn for brugerne,” fortæller Dennis.

Fra skolebænken over praktik til fast ansættelse
Efter endt uddannelse som datamatiker kom Dennis til InsuBiz i 2017, først i praktik som en del af uddannelsen, derefter som fastansat softwareudvikler. Siden Dennis først trådte ind ad døren hos InsuBiz er opgaverne blevet flere og mere komplicerede, samtidig med, at han har fået et rigtigt godt kendskab til forsikringsverdenen.

”Det har været en stejl læringskurve! På studiet lærte vi at se os selv som en slags it-håndværkere, der ligesom traditionelle håndværkere kan være med til at bygge næsten hvad som helst. Så jeg er nu en it-håndværker med god forstand på systemer, der bruges af virksomheder der gerne vil have styr på deres forsikringer, skadeshåndtering og risici,” slutter Dennis.